Tuinenactie gehouden in de Schutskooiwijk

In de afgelopen weken heeft WBV Poortugaal samen met een hoveniersbedrijf de achterpaden en tuinen van de Schutskooiwijk bekeken. Veel tuinen worden in de buurt goed onderhouden. Dat is fijn om te zien. Helaas zijn er ook een aantal tuinen waar nog veel onderhoud nodig is.

Wij begrijpen dat het niet altijd even gemakkelijk is om een tuin op orde te houden. Een nette tuin bepaalt niet alleen het woonplezier van bewoners maar ook het aangezicht van de hele buurt.

 WBV Poortugaal is daarom samen met de bewoners een tuinenactie gestart. Zo zorgen we gezamenlijk ervoor dat de buurt er weer mooi uit komt te zien.

Wat hebben wij gedaan?
Tijdens het inloopspreekuur op donderdag 24 augustus konden bewoners persoonlijk aangeven wat ervoor nodig was om de tuin aan te pakken. Op 4, 5 en 7 september was hoveniersbedrijf Kees de Bruin B.V. aanwezig in de wijk om werkzaamheden uit te voeren en bewoners te adviseren. Ook stond er een container om het tuinafval af te voeren.

Achterpaden
Het onkruid tussen tegels van de achterpaden is door het hoveniersbedrijf verwijderd. Bewoners moesten het onkruid in en net achter de eigen tuin zelf verwijderen.

Onkruid, zand en aarde
Nadat dit vooraf was aangegeven, kon het hoveniersbedrijf tijdens deze 3 dagen helpen om de tuin aan te pakken. Ook konden bewoners zand en aarde geleverd krijgen. De hovenier heeft met de bosmaaier en heet water onkruid verdelgd. Bewoners moesten daarna natuurlijk ook wel zelf aan de slag.

Grofvuilcontainer
De gemeente Albrandswaard werkte mee met onze tuinenactie en plaatste eenmalig 2 containers. Al het grofvuil kon gratis worden afgevoerd.

Snoeien
Bomen, struiken en ander groen dat over het achterpad hing, is gesnoeid. De gemeente Albrandswaard gaat ook het gemeentelijk groen aanpakken.

Tuingereedschap
Zoals altijd konden bewoners ook tijdens deze dagen ons tuingereedschap lenen.