Tuinen-dag Capabel en WBV Poortugaal groot succes!

Op zaterdag 25 mei 2024 vond de eerste tuinen-dag van Stichting Capabel en WBV Poortugaal plaats. WBV Poortugaal heeft veel oudere huurders (80+) die in een woning wonen met een tuin. Helaas blijkt dat het tuinonderhoud soms te zwaar wordt en daardoor niet wordt gedaan. Een goed onderhouden tuin, heeft een positief effect op de leefbaarheid en veiligheidsgevoel in wijken. Maar je hebt wel mankracht nodig om dit positieve effect voor elkaar te krijgen.

Cindy Ingenkamp, Woonconsulent Sociaal beheer en Leefbaarheid, van WBV Poortugaal, zocht de verbinding met het team van Capabel. Want ‘buiten gewoon samen werken’ is daar het uitgangspunt. Stichting Capabel is een initiatief van Ellen Visser (PACT) en Remco Abel (Abel) en richt zich op (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Mensen voor wie een mooie werk-, leerplek niet altijd even vanzelfsprekend is. Normaal werkt het team van Capabel op en om het terrein van Abel. Dit keer doken de ‘Samenwerkers’ vol enthousiasme drie tuinen in van huurders die echt wat hulp konden gebruiken.

De dag begon in de Dorpsstraat bij PACT met een kop koffie/thee en koekjes. In opvallende witte poloshirts ging het team op pad. Bepakt en bezakt met schoffels, schepjes, bezems en grote onkruidzakken, én met plantjes en rieten mandjes. Er werd keihard gewerkt en er waren blijde gezichten aan beiden kanten van de border. De regen viel reuze mee.

Tijdens de lunch met zelfgemaakte eiersalade werd al veel gekletst over alle indrukken! En met een voldaan gevoel werd daarna ook de derde tuin in goede staat gebracht.

Onze 85+ huurders (en diens kinderen) waren dankbaar en vonden het gezellig dat er zoveel mensen in de tuin waren. De ene huurder had een heerlijke cake gebakken, een ander zorgde voor een drankje en een koek. Ook was er een mooie fooi van een huurder voor Capabel. Iedereen was enthousiast en blij met het resultaat. Echt een win-win situatie, waar iedereen trots op kan zijn!

We kijken nu al uit naar de volgende tuindagen op15 en 22 juni. Huurders die zich hebben aangemeld, zullen nog benaderd worden.