WBV Poortugaal en SWA helpen tegen eenzaamheid

Help mee de eenzaamheid onder de oudere en kwetsbare inwoners te bestrijden!

Na de landelijke oproep om het sociaal contact met ouderen en kwetsbare inwoners zoveel mogelijk te vermijden om zo het coronavirus niet verder te verspreiden, dreigt de eenzaamheid onder deze groep nog groter te worden! Bezoekjes worden afgezegd, hun vaste activiteiten gaan niet door en er heerst angst om de deur uit te gaan en ziek te worden. Op dit soort momenten realiseren wij ons extra goed hoe belangrijk het is om een fijn thuis te hebben. En voor elkaar klaar te staan. Juist voor oudere mensen die eenzaam zijn. Daarom doen wij iets extra’s! We bellen onze oudere huurders voor een babbeltje en even vragen hoe het met ze gaat.

Al zijn ook wij gebonden aan maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus, misschien kunnen wij iets voor ze betekenen. Soms is even een praatje van mens tot mens al genoeg. Dat doen we graag.

Van oud naar jonger
Wij beginnen te bellen met de oudste huurders en gaan door tot huurders die 65 zijn. Bent u jonger en voelt u zich eenzaam of kunt u zich moeilijk redden? Bel ons dan gerust. Samen komen we hier doorheen!

Zijn wij het echt?
Misschien twijfelt u of u echt wordt gebeld door iemand van ons. Altijd goed om te controleren! We zien helaas dat er mensen zijn die misbruik maken van de situatie en de kwetsbaarheid van (oudere) mensen. Twijfelt u? Zeg het en check het. Onze medewerker vertelt u zijn/haar naam. U kunt ons daarna bellen op 010 – 501 20 00. Vertel ons wie u heeft gesproken en we verbinden u door. Zo weet u altijd zeker dat u een medewerker van ons aan de lijn heeft.

Albrandswaard Helpt!
Dit is een initiatief van SWA en roept de inwoners van Albrandswaard op, om juist in deze onzekere tijd, extra aandacht te besteden aan onze kwetsbare medebewoners. Sociale contacten zijn voor veel mensen heel belangrijk. Dus stuur wat vaker een kaartje, doe een boodschap, laat de hond uit of bel iemand uit je omgeving die wel wat aanspraak kan gebruiken. Stichting Welzijn Albrandswaard bemiddelt hierin door hulpbieders en hulpvragers aan elkaar te koppelen. Ook staan we elke dag telefonisch klaar met een luisterend oor!

Ken je iemand die in deze dagen een steuntje in de rug kan gebruiken. Of heeft u zelf behoefte aan hulp of een praatje? Neem dan contact op met SWA (Stichting Welzijn Albrandswaard).

Of wil jij je vrijwillig inzetten? Geef je dan op als bel, post, boodschappenmaatje en wij zorgen dat je aan iemand wordt gekoppeld! Samen staan we sterk tegen eenzaamheid.

Voor meer informatie bel of mail naar vpa@welzijnalbrandswaard.nl of via tel. 010-5018322. Ook voor een luisterend oor kan men hier elke werkdag terecht!