Soepactie Woningbouwvereniging Poortugaal

Soepactie Woningbouwvereniging Poortugaal

Woningbouwvereniging Poortugaal heeft samen met Stichting Welzijn Albrandswaard en vele vrijwilligers eigengemaakte tomatensoep uitgedeeld onder haar oudere en kwetsbare huurders.

De maatregelen vanuit de Rijksoverheid om sociaal contact met oudere en kwetsbare mensen zoveel mogelijk te vermijden, zijn verlengd. Hierdoor dreigt de eenzaamheid onder deze mensen nog groter te worden. Daarom heeft WBV Poortugaal iets extra’s gedaan!

Onze medewerker Sociaal beheer heeft samen met Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) een soepactie op touw gezet. Al snel meldden vele enthousiaste vrijwilligers uit Albrandswaard, medewerkers van SWA en medewerkers van WBV Poortugaal zich aan om te helpen. Van 150 kg tomaten bereidden zij een heerlijke tomatensoep. Westfalia Marketing BV heeft de tomaten en de uien gratis geleverd. Op donderdag 16 mei is de soep – uiteraard met anderhalve meter afstand – door de vrijwilligers bij de bewoners bezorgd met de bemoedigende tekst: Eet smakelijk en hou vol, en houd oog voor elkaar!

Wij ontvingen mooie reacties zoals: wat een verrassing, de soep was heerlijk en dat door de soep met het kaartje met de vriendelijke woorden mensen mogelijk nu hulp durven te vragen.

Wij bedanken alle vrijwilligers die hebben geholpen om onze oudere en kwetsbare huurders in Albrandswaard van deze heerlijke soep te kunnen laten genieten. Samen met elkaar, voor elkaar. Ontzettend bedankt voor de support!

Bent u nog niet door onze medewerker Sociaal beheer gebeld en voelt u zich eenzaam of kunt u zich moeilijk redden? Bel ons dan gerust (010-501 20 00). Of neem contact op met Stichting Welzijn Albrandswaard (010-501 12 22). Wij zoeken met u naar een creatieve oplossing.