Week van de veiligheid

Van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Ook de gemeente Albrandswaard doet dit jaar mee aan deze landelijke week om aandacht te vragen voor verschillende veiligheidsthema’s. 

Samen kunnen we veel doen om in Albrandswaard het gevoel van veiligheid te behouden, of misschien zelfs te verbeteren. Tijdens de Week van de Veiligheid besteden we aandacht aan onder andere woninginbraak, alcoholpreventie en het belang van burgerparticipatie. Burgemeester Jolanda de Witte: ,,Veiligheid is iets van ons allemaal. Er zijn veel manieren waarop we samen naar elkaar en onze omgeving kunnen omkijken. Bijvoorbeeld door lid te worden van een buurtpreventieapp, of vrijwilliger bij een buurtpreventieteam. Door met de buren een praatje te maken en door de politie te bellen als zich wat voordoet. We zijn samen verantwoordelijk voor onze omgeving, draagt u uw steentje ook bij?”

Het programma tijdens de Week van de Veiligheid in Albrandswaard:
Maandag 7 oktober 8.30 uur:
Aftrap door burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Zoë Luna Brasser: Controle verlichting op (kinder) fietsen, School Valckesteyn, Emmastraat 44-46

Dinsdag 8 oktober 16:00-17.30 uur:
BuurTent met het thema: houd uw deur dicht/ Babbeltrucs), Omgeving Twee- en Vierspan, Kievitplantsoen.

Donderdag 10 oktober 10.30-13.00 uur:
Dag van de Alcoholpreventie voor leerlingen van de groepen 8 uit Portland, Wijkcentrum Portland.

Meer weten over de veiligheid in Albrandswaard? Ga dan naar https://www.albrandswaard.nl/veiligheid/