Kennismakingsdiner bij de buren een succes!

Kennismakingsdiner bij de buren een succes!
Op maandag 20 juni, de dag van de vluchteling, is het eerste ‘kennismakingsdiner bij de buren’ georganiseerd. En met succes! Stichting Welzijn Albrandswaard, Stichting Vluchtelingenwerk en Woningbouwvereniging Poortugaal hebben dit initiatief samen opgestart. Het idee is dat in het huis van de nieuwe bewoners samen met de buren wordt gegeten. Zo leert iedereen elkaar onder het genot van lekker eten wat beter kennen!

Heerlijk eten
Het eerste diner was in Poortugaal. Op uitnodiging van de drie organisaties stonden de buren om 17.00 uur met bloemen voor de deur. De nieuwe bewoonster had heerlijke gerechten uit Eritrea gekookt voor haar buren. Daarnaast waren er ook gerechten uit Syrië gemaakt door een Syrische kok. Er is heerlijk gegeten. De medewerkers van Stichting Welzijn Albrandswaard, Stichting Vluchtelingenwerk en Woningbouwvereniging Poortugaal kijken terug op een geslaagde avond.   ‘De sfeer was goed. De deelnemers vonden het erg gezellig en de buren weten elkaar te vinden als het nodig is’. De avond werd afgesloten door lekkere Eritrese koffie met popcorn.

Wordt vervolgd
Vanwege de positieve reacties is het de bedoeling dat er vaker een ‘kennismakingsdiner bij de buren’ wordt georganiseerd. Het eerste diner is met medewerking van Stichting Welzijn Albrandswaard, Stichting Vluchtelingenwerk en Woningbouwvereniging Poortugaal mogelijk gemaakt. Voor het vervolg in september zullen ook andere samenwerkingspartners worden benaderd.